Fijne Halloween!
Eigendommen
Begin / Nieuws / Fijne Halloween!

Nieuws Fijne Halloween!

Fijne Halloween!

Halloween is een feestdag die voornamelijk wordt gevierd in de Verenigde Staten en andere landen, waaronder Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en, in toenemende mate, andere delen van de wereld. Hier is een overzicht van Halloween:

  1. Oorsprong: Halloween vindt zijn oorsprong in de Keltische feestdag Samhain, die in het oude Ierland het einde van de zomer en het begin van de winter markeerde. Men geloofde dat op deze datum de wereld van de levenden en de wereld van de doden meer doorlaatbaar werden.
  2. Datum: Halloween wordt gevierd op 31 oktober.
  3. Kostuums: Een van de meest iconische tradities van Halloween is het dragen van kostuums. Zowel kinderen als volwassenen verkleden zich als fictieve personages, monsters, beroemdheden of wat ze maar willen.
  4. Decoraties: Huizen en tuinen zijn versierd met griezelige thema's, waaronder uitgesneden pompoenen ("jack-o'-lanterns" genoemd), spinnenwebben, skeletten en gedimd licht.
  5. Trick or Treat: Kinderen verkleden zich in kostuums en gaan van deur tot deur om snoep te vragen met de uitdrukking 'trick or treat'. Als ze geen snoep krijgen, kunnen ze kattenkwaad uithalen, hoewel dit tegenwoordig minder gebruikelijk is.
  6. Pompoenen: Pompoenen worden uitgesneden om jack-o'-lanterns te creëren. Er wordt een kaars in geplaatst om ze te verlichten.
  7. Horrorfilms en boeken: Halloween is een populaire tijd om horrorfilms te kijken, enge boeken te lezen en spookverhalen te vertellen.
  8. Feesten en evenementen: Veel mensen organiseren Halloweenfeesten met spelletjes, muziek en themavoedsel. Er zijn ook publieke evenementen, zoals spookhuizen en horrordoolhoven.
  9. Religieuze gebruiken: Voor sommige mensen heeft Halloween religieuze connotaties en is het de vooravond van de christelijke feestdag Allerheiligen, die op 1 november wordt gevierd.
  10. Themavoedsel: Op Halloween is het gebruikelijk om thema-eten en -dranken te serveren, zoals pompoentaarten, snoepappels en drankjes met griezelige namen.

Kortom, Halloween is een speelse en kleurrijke feestdag die eeuwenoude tradities combineert met moderne elementen, gericht op plezier, mysterie en creativiteit, waar mensen hun liefde voor het bovennatuurlijke en het fantastische kunnen uiten.


30 okt 2023

Eigendommen

AIP     AEGAI